Hoe kan je edelstenen en kristallen reinigen en opladen?

De meeste kristallen en edelstenen stralen sterke energieën uit maar ze absorberen ook negatieve energieën. Zo houden ze deze negatieve energieën uit je omgeving en houden ze je veilig en gelukkig. Na verloop van tijd kunnen hun krachten worden belemmerd door een vermindering van hun positieve energieën of zelfs een blokkade veroorzaakt door de negatieve energieën.

Het reinigen van een steen is nodig wanneer negatieve energieën zich ophopen. Als het te veel negatieve energie bevat, kan het zijn krachtige voordelen niet goed naar je uitstralen. Het reinigen van de steen kan helpen deze negatieve energie te verwijderen en het vermogen van de stenen te herstellen om zijn krachten te leveren.

Het opladen van een steen is een proces dat vergelijkbaar is met het opladen van een batterij. Hoewel de kracht van het kristal of de edelsteen nooit echt weggaat, moet het nog steeds worden hersteld zodat het goed kan blijven functioneren. Net als wanneer je op vakantie gaat om je batterijen weer op te laden.

Hoe vaak dit proces moet worden uitgevoerd, hangt sterk af van het type steen en hoe vaak het wordt gebruikt. Je kunt meestal voelen wanneer je kristal of edelsteen moet worden gereinigd en opgeladen door hem vast te houden.

Als het zwaarder aanvoelt dan normaal of als het niet de energie lijkt uit te stralen zoals voorheen, is het waarschijnlijk tijd om hem te reinigen en op te laden. Maak je geen zorgen, een steen is niet zoals een batterij, je kunt hem niet overladen of te vaak reinigen.

Je edelstenen op laden met maanlicht

Leg je edelstenen neer op een plek in het maanlicht en laat ze de hele nacht liggen. Dit kan buiten, maar ook binnen, op de vensterbank of op een andere plek waar het licht van de maan naar binnen stroomt. Deze methode is geschikt voor alle stenen. Voor wat extra super power laad je je stenen op bij volle maan.

Volle maan | Marga Jacobs - De webshop

Je kristallen opladen met zonlicht

Het licht van de zon laat doffe stenen weer stralen. Leg de stenen tenminste 4 uren in het zonlicht, bij voorkeur in de ochtendzon. Ook dit kun je zowel binnen als buiten doen. Sommige stenen kunnen verkleuren door (te veel) zonlicht, dus misschien gebruik je deze methode liever niet voor je meest waardevolle stenen.

De positieve energie van vruchtbare grond

De aarde ontvangt voortdurend energie van de zon. Het absorbeert het en gebruikt het om nieuw leven te creëren. Het ontvangt ook de energie van de levens die zijn geëindigd. Deze constante stroom van energie maakt de aarde en haar bodem de perfecte methode om je kristallen en edelstenen te reinigen en op te laden.

Het is belangrijk dat je alleen vruchtbare grond gebruikt om je stenen te behandelen. Dit kan uw tuin zijn met groene en bloeiende planten, of zelfs een potplant die vol en gezond groeit. Deze energiestroom waardoor de planten gezond en sterk kunnen groeien, wordt in dit proces gebruikt.

Plaats je de stenen gewoon in een gat in de grond en bedek het terug met de aarde. Laat de stenen minimaal een dag tot een week in de grond om ervoor te zorgen dat de volledige energieoverdracht heeft plaatsgevonden.

Andere kristallen gebruiken om je kristallen op te laden

Er zijn veel natuurlijke edelstenen en kristallen die positieve energie kunnen uitstralen en negatieve energie kunnen omzetten in positieve energie. Deze kristallen bieden een bron voor het opladen van andere stenen wanneer andere opties niet beschikbaar zijn. Deze kristallen zijn:

Als je grotere stukken van deze stenen hebt, kun je de steen die moet worden opgeladen eenvoudig op de andere leggen. Je kunt ook een combinatie van deze stenen gebruiken om een raster te maken om de op te laden stenen erboven te plaatsen. Als de stenen die je hebt kleiner zijn, kun je de te laden steen omcirkelen met deze kleine stukjes. In ongeveer 24 uur is je edelsteen volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Je stenen opladen met rook of smudgen

Je kunt een bepaald soort rook gebruiken om een edelsteen of kristal te reinigen om deze voor te bereiden op het opladen. Dit wordt vaak aangeduid als vlekken op de stenen. De juiste rook kan de steen omringen en eventuele negatieve energie in of rond de steen snel verdrijven.

Om een ​​steen uit te smudgen, steek je gewoon een smudge stick aan en laat je hem smeulen. Zodra het smeulend is, kun je je kristallen of edelstenen door de rook halen. Je moet ze een voor een doorlaten, zodat de rook de steen kan omringen.

Dit proces moet worden uitgevoerd in een goed geventileerde ruimte of buiten, zodat de rook vrijelijk van de steen kan wegstromen. Je kunt de smudge stick vasthouden terwijl je de stenen over de rook haalt of je kunt de smudge stick in een kom of een andere vuurvaste kom plaatsen.

Smudging is een redelijk veilige methode om edelstenen en kristallen te reinigen. Alle stenen kunnen veilig worden uitgeveegd om de reiniging te bieden die ze nodig hebben om hun vermogen om u te helpen te bevrijden. Er zijn enkele stenen die het vermogen hebben om negatieve energie om te zetten in positieve energie of deze zelfs volledig te verdrijven.

Elke steen die delicaat is en kan worden beschadigd door licht of water, kan worden gereinigd met rook.

Ontdek hier onze smudge sticks.

Smudge sticks (witte salie) | Marga Jacobs - De webshop

Je stenen opladen met zout of zoutwater

Zoutwater of zelfs alleen zout biedt veel voordelen voor het reinigen en opladen van je edelstenen en kristallen. Zout is een prachtig schoonmaakmiddel dat al millennia lang wordt gebruikt voor zuivering. Zout kan worden gebruikt om eventuele negativiteit of blokkades die je stenen hebben te vernietigen.

Je kunt natuurlijk zoutwater uit de oceaan gebruiken of thuis zout water maken. Dit doe je door een theelepel zout - zeezout is het beste, maar tafelzout is ook prima - toe te voegen aan een kom met lauw water. Leg je kristal een paar minuten in de kom, spoel het daarna met water en droog het af.

Je kunt ook een zoutcirkel gebruiken om je kristallen of edelstenen te reinigen. Leg je edelsteen of kristal op een doek of bord en maak een cirkel van zout rond het kristal. Laat de steen minstens een uur in de cirkel liggen zodat het zout de negatieve energie uit de stenen kan trekken.

Je kunt je kristal ook in zout begraven om eventuele negatieve energie grondig te verwijderen. Plaats je kristal in een kom en bedek het volledig met zout. Laat het een uur in het zout zitten om alle negatieve energie eruit te trekken.

Poreuze stenen, sommige stenen die metalen bevatten of stenen die water bevatten, mogen niet worden gereinigd met zout. Dit kan de steen beschadigen en hun schoonheid en vermogen om je te helpen verminderen. Deze stenen zijn onder andere:

  • Opaal
  • Pyriet
  • Lapis Lazuli
  • Hematiet
  • Turkoois

Je edelstenen opladen met koud stromend water

Water is een natuurlijk genezend element. Het biedt positieve energie en reinigende eigenschappen voor de wereld. Dit is een uitstekende methode om negatieve energie uit je kristallen en edelstenen te verwijderen. Het kan voor hen ook een bron van positieve energie zijn.

De beste methode om water te gebruiken om je stenen te reinigen, is door een natuurlijke bron te gebruiken. Een zoetwaterstroom of minerale bron kan alle voordelen geven die de aarde te bieden heeft om je stenen grondig te reinigen. Regenwater is ook een methode met deze voordelen. Houd je steen gewoon een minuut of twee in het stromende water om het water de negativiteit te laten wegspoelen.

Als een beek of regen niet direct beschikbaar zijn, zijn er andere opties. Flessenwater, met name water dat afkomstig is van een natuurlijke bron, kan in een metalen kom worden gedaan met de stenen erin. Roer het water voorzichtig om zodat de helende krachten de stenen kunnen reinigen.

Kraanwater, direct uit de kraan, kan ook gebruikt worden. Hoewel dit water niet zo heilzaam is als een natuurlijke bron, biedt het nog steeds de voordelen om de stenen te reinigen. Zet het koude water aan en laat het even lopen. Plaats de steen vervolgens twee tot drie minuten onder het stromende water om te reinigen.

Er zijn verschillende stenen die best niet in aanraking komen met water. Deze poreuze stenen kunnen het water opnemen en beschadigd raken. Stenen die ijzer bevatten, kunnen oxideren en dit kan hun kleur en hun krachten veranderen.

Gedachten en meditatie op je kristallen op te laden

Meditatie en visualisatie zijn geweldige manieren om je edelstenen op te laden. Zoek een rustige en comfortabele plek om te zitten. Houd je steen in beide handen voor je. Maak je hoofd vrij van de stress en de moeilijkheden van de dag. Concentreer je op de steen die je vasthoudt en sluit je ogen.

Terwijl je ogen gesloten zijn, vraag je het universum om wit licht in je te creëren. Visualiseer dat het licht je hele lichaam vult. Laat het licht zich combineren met de energie in je. Terwijl het licht zich verenigt met je energie, voel je de kracht in je groeien.

Zodra je de kracht voelt, open je je ogen en richt je het licht op je steen. Terwijl je het witte licht op de steen richt, maak je kleine veegbewegingen met je handen in de richting van de steen. Vraag het universum om de negatieve energie van de steen te veranderen in positieve energie.

Het witte licht dat je creëert met het universum is een van de krachtigste methoden om een kristal te reinigen en op te laden. Je kan het zelfs gebruiken om je eigen energie te reinigen.

Edelstenen | Marga Jacobs - De webshop

Hoe gebruik je klankschalen om je kristallen op te laden?

Een andere geweldige methode om negatieve energie van je edelstenen en kristallen te verwijderen, is het gebruik van geluid. De juiste, positieve geluiden kunnen negatieve energie breken. Het kan ook negatieve energie omzetten in positieve energie om je kristallen kracht te geven.

Tibetaanse klankschalen kunnen het perfecte geluid leveren voor het verwijderen van negatieve energie uit kristallen. Je kan je kristal in de kom leggen terwijl je de kom gebruikt om prachtige muziek te creëren. Is je edelsteen delicaat of maak je meerdere kristallen schoon, dan is het voldoende om de kom in de buurt van de kristallen te plaatsen.

Een stemvork of gericht zingen zijn ook geweldige methoden om geluid te gebruiken om je edelstenen schoon te maken en op te laden. Er kan een stemvork worden geslagen en vervolgens over elke steen of steenraster worden gehaald om deze stenen op te laden. Gericht chanten met positieve bedoelingen kan dezelfde voordelen bieden.

Dit is een geweldige optie om veel kristallen tegelijk te reinigen of om een ​​kristalrooster te reinigen zonder dat het opnieuw hoeft te worden opgebouwd. Deze optie is het beste voor gebruik met delicate kristallen en edelstenen die niet tegen de felle zon of blootstelling aan water kunnen.

Het is belangrijk dat je je kristallen en edelstenen altijd reinigt voordat je ze gebruikt. Je weet nooit wie ze vast heeft gehad voordat ze jou bereikten. Stenen kunnen energieën en intenties van iedereen om hen heen oppikken. Dit maakt het van vitaal belang om ze schoon te maken en om hun bedoelingen voor jezelf te bepalen.

Als je nog steeds niet zeker weet wat de beste methode is om je kristal op te laden en te reinigen, of als je nog niet zekr weet wanneer je dat moet doen, luister dan gewoon naar je kristal. Deze krachtige stenen kunnen je precies vertellen wat ze nodig hebben. Als je ze vasthoudt en je gedachten op de steen concentreert, krijg je het gevoel van wat de steen van je wil.

Hoe houd je edelstenen en kristallen schoon?

  • Stel ze niet te lang bloot aan hitte.
  • Maak ze nooit schoon met stoom.
  • Zweet kan ook een slecht effect hebben op je edelstenen, zorg er dus best voor dat je alle je edelstenen en sieraden verwijdert voor je een fysieke activiteit uitoefent.
  • Interessant om te weten is dat make-up de glans van edelstenen en kristallen kan verminderen
  • Als je je edelstenen bewaart, doe ze dan apart in een zakje, zodat ze niet gaat schuren of krassen op andere edelstenen.

Liefs,
Marga